Татуировки, облекло и аксесоари – Ed Hardy

Ed Hardy, известен още като Don Ed Hardy, е един от най-известните татуисти в света. Още на 10 годишна възраст, той си прави ателие в къщата на майка му и започва да рисува модели на татуировки за съседките хлапета.

През 1960 г., той постъпва в Института по изкуства на Сан Франциско и получава бакалавърска степен по Графика. После заминава за Япония, където придобива доста голям опит с татуирането в японски стил. През 1973 г. той се връща у дома и отваря Realistic Tattoo Studio в Сан Франциско, известно с това, че е първото частно студио в Америка, където може да се отиде само след предварително записан час.

Татуировките, които се правят в това студио са предимно японски.

Ed Hardy е и автор на 12 книги, най-забележителната от които е серията Tattoo Time. Понеже работи и като художник, творбите на Харди са се появявали в над 40 международни изложби. През 2000 г., татуистът завършва огромна картина на 2000 дракона по случай китайската година на Дракона.

По интересното за нас е, че Ed Hardy дава името си на линия от облекла, които са изцяло вдъхновени от татуировките. Много негови колеги в индустрията на татуировките го обвиняват в комерсиализъм.

Така или иначе, той не обръща внимание на нападките и продължава да работи в тази насока, а феновете на дрехите, обувките и аксесоарите с неговото лого само се увеличават.